Боб с кисело зеле и моркови

24/01/2017
"Скромна, но много вкусна чорба, която гарантирано ще ви се услади "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 006
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бял боб - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 2 - 3 бр.
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • червен пипер
  • джоджен
  • зелев сок - 1 - 2 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се слага да заври. Сменя се водата. Връща се обратно на котлона заедно с нарязания лук и моркови.

Ако ползвате изпитан боб, някъде по средата на времето, за което се сварява, добавяте накълцаното зеле. Ако не - преценявате в крачка.

Докато се вари бобът, обикновено се налага да се долее вода. На нейно място влиза зелевият сок. Това автоматично спестява необходимостта от сол.

Щом бобът е готов, подправяте с червения пипер, джоджена и малко олио.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар