Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб с кисело зеле и моркови

Боб с кисело зеле и моркови

Боб с кисело зеле и моркови
Снимка: Емилия Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Скромна, но много вкусна чорба, която гарантирано ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • бял боб - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 2 - 3 бр.
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • червен пипер
  • джоджен
  • зелев сок - 1 - 2 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се слага да заври. Сменя се водата. Връща се обратно на котлона заедно с нарязания лук и моркови.

Ако ползвате изпитан боб, някъде по средата на времето, за което се сварява, добавяте накълцаното зеле. Ако не - преценявате в крачка.

Докато се вари бобът, обикновено се налага да се долее вода. На нейно място влиза зелевият сок. Това автоматично спестява необходимостта от сол.

Щом бобът е готов, подправяте с червения пипер, джоджена и малко олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: