Сиропиран сладкиш

ГерганаГергана
Новак
107222
Сиропиран сладкиш
Снимка: Гергана
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 парчета
"Сиропирано вълшебство за всички, които не се страхуват за фигурата си и с удоволствие хапват десерти"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • прясно пляко - 1 к.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • за сирпиране
  • компот - 1 от праскови или какъвто имате
  • за заливка
  • масло
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното с бакпулвера и прясното мляко. Поставяме сместа в тавичка с хартия и печем на 180 градуса отдолу за 40 мин, след това пускаме отгоре за 7-8 мин.

Готовия блат разрязваме на 2 части. Всяка част напояваме със сока от компота, по средата на двата блата поставяме и нарязаните от компота плодове.

Горния блат намазах с разтопен шоколад с малко масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: