Начин на приготвяне
Пресявам брашното и правя кладенче в него. Разтварям маята в топлата вода с 1 ч.л. захар. Забърквам маята с топлото мляко, олиото, останалата захар и солта. Омесвам тесто.
Разделям на 4 равни части и оставям тестото да почине на топло.
Взимам една от топките и я разточвам с точилка на правоъгълник. Разрязвам на триъгълници и навивам кифличките.
И така, докато навия всичкото тесто и редя в подходяща тава. Оставям отново да втаса и намазвам с жълтъците, преди да я сложа във фурната.
Пече се до готовност и след като я извадя от фурната погачата, я напръсквам с малко студена вода или с масло намазвам.
Изваждам я от тавата и я оставям под топла кърпа, за да си обиколи нивката :)