Най-вкусната Шкембе чорба

ИввИвв
Чирак
57
333
70
182
25/01/2017
"Шкембе чорба? Рано сутрин? Подлютена? Точно от това имаме нужда "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121 705
  • Преглеждания за месеца17936
  • Преглеждания за седмицата8697
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарвате шкембето с вряща вода за 3-4 минути и веднага се остъргва (почиства) с нож откъм вътрешната страна.

След това го изчистете и откъм външната страна, махате и ципата. Измийте го, поставете го в тенджера и го залейте със студена вода.

Варете го, като постоянно доливайте вода. За сваряването на телешко шкембе са необходими около 3 часа. Докато варите шкембето, трябва да е покрито с вода.

Свареното шкембе го изваждате от тенджерата и го накълцвате на парченца, а бульонът го посолете.

В отделен съд загрейте маслото с малко олио, разбъркайте с червения пипер, докато се запържи, но внимавайте да не прегори.

Разредете постепенно запръжката, като доливате на порции прецедения бульон и прясното мляко.

При поднасянето на шкембе чорбата в купички се слага от шкембето и се залива с горещия бульон, счукан чесън и оцет.

Сервирайте най-вкусната Шкембе чорба с люти чушки по желание.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см
14.59 лв.
11.23 лв.
Виж ››

Много удобно и качествено продълговато ренде, с което ще обработите зеленчуците за готвене за нула време. Има дръжка, която не се плъзга, предпазител и допълнителна приставка за захващане.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диана Грудева
А къде отиде маслото?
9
1
Бойчо Николов
Като сглобяваш чорбата маслото с олиото се поливат най-отгоре.
1
0