Най-вкусната Шкембе чорба

ИввИвв
Чирак
57
343
69
197
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Шкембе чорба? Рано сутрин? Подлютена? Точно от това имаме нужда"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарвате шкембето с вряща вода за 3-4 минути и веднага се остъргва (почиства) с нож откъм вътрешната страна.

След това го изчистете и откъм външната страна, махате и ципата. Измийте го, поставете го в тенджера и го залейте със студена вода.

Варете го, като постоянно доливайте вода. За сваряването на телешко шкембе са необходими около 3 часа. Докато варите шкембето, трябва да е покрито с вода.

Свареното шкембе го изваждате от тенджерата и го накълцвате на парченца, а бульонът го посолете.

В отделен съд загрейте маслото с малко олио, разбъркайте с червения пипер, докато се запържи, но внимавайте да не прегори.

Разредете постепенно запръжката, като доливате на порции прецедения бульон и прясното мляко.

При поднасянето на шкембе чорбата в купички се слага от шкембето и се залива с горещия бульон, счукан чесън и оцет.

Сервирайте най-вкусната Шкембе чорба с люти чушки по желание.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: