Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Зеле със свински гърди и свинска мас

Зеле със свински гърди и свинска мас

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Има една, единствена причина да слагаме всяка година кисело зеле и това е именно тази рецепта. Божествен вкус с аромат на сланинка"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г
  • кисело зеле - 800 г
  • мас - 130 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и чесъна. Нарязваме ги на ситно. В тенджерка на котлона слагаме маста. Запържваме лука и скилидките чесън в свинската мас. Нарязваме зелето на ивички и го измиваме с вода.

Отцеждаме нарязаното зеле. Прибавяме го в тенджерката, където запържихме лука и чесънчето. Прибавяме червения и черния пипер. Разбъркваме всичко много добре. Прибавяме ½ ч.ч вода.

Свинските гърди овкусяваме с много малко сол и черен пипер, не много, защото зелето също е солено. Нарязваме ги и ги запечатваме на тиган да порозовеят. Разбъркваме си зелето.

След като зелето с подправките се е задушило го смесваме със свинските гърди. Прехвърляме ги в тава за печене. Слагаме във фурната да се пече до готовност на 240 градуса.

Запича се много приятно. При печенето можем да прибавим и 1 ч.ч топла вода. Разбъркваме то време на време. Слагаме ги така че да има навсякъде зеле и свински гърди. Да ви е сладко! Хапваме с люти чушлета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: