Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печен карфиол с пиле и карамелизиран лук

Печен карфиол с пиле и карамелизиран лук

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Печен карфиол с пиле и карамелизиран лук1 / 2
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • пилешко филе - 8 бр.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • лук - 1/3 ч.ч карамелизиран
  • магданоз - 1 ч.ч нарязан
  • мента - 1/4 ч.ч
  • стафиди - 2/3 ч.ч
  • спанак - 40 г сварен
  • люти чушки - 1 бр.
  • бадеми - 2/3 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тигана на средно висока температура и поръсете с малко зехтин. Накъсайте карфиола на розички.

Сложете карфиолените розички и сотирайте, докато омекнат добре. Разбъркайте. Добавете още зехтин при карфиола, ако е нужно. Извадете карфиола в купа за кратко докато изстине.

В същия тиган сложете маслото и запържете пилешките филенца до златисто. Обръщайте ги от двете страни.

За да направите дресинга в купичка сложете лимоновата кора, която трябва да се настърже на ситно ренде, лимоновия сок, зехтина, ментата, магданоза и карамелизирания лук. Преди това измийте и нарежете на ситно ментата и магданоза.

Нарязваме чушката на ситно. Разбъркайте добре дресинга. Залейте с дресинга стафидите, спанака, чушката, бадемите, карфиола и пилето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: