Салата от чушки, царевица и доматен сос

Янка ГорановаЯнка ГорановаГотвач178141313
26/01/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо453
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо режем на ситно лука и в по-дълбок тиган с капак го запържваме до златисто.

Чушките трябва да са сладки и за предпочитане да са червени, почистваме ги и ги режем на кръгчета. Добавяме ги към лука и оставяме да се задушат за около 20 минути.

Прибавяме доматеното пюре и оставяме за още поне 10 минути. Царевицата може да е от консерва и нея я слагаме при останалите продукти.

Всичко се задушава за около половин час и след това осоляваме, поръсваме със сол на вкус, накълцан магданоз и ситно нарязания чесън.

Затваряме съда за известно време, за да може салатата да поеме всички вкусове и аромати. Поднася се студена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар