Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешки котлети с френско грозде

Агнешки котлети с френско грозде

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988371
Агнешки котлети с френско грозде1 / 2
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки пържоли - 4 бр.
  • черен пипер
  • бульон - 75 мл. агнешки
  • желе - 1 с.л. от френско грозде
  • домати - 3 бр.
  • гъби - 100 г
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме агнешкото, като премахваме излишната мазнина и слагаме в купа. Заливаме със сол, черен пипер и олио. Захлупваме го и го оставяме за два часа да се маринова.

Загряваме фурната на 200 градуса.

В голям тиган на силен огън запържваме пържолите, докато покафенеят. Изваждаме ги в плитка тава и запичаме за около 15 минути.

Отделно слагаме бульона в тигана заедно с желето и бъркаме докато желето се стопи. Варим около 4 минути, за да се получи сироп.

Нарязваме доматите на кубчета и го прибавяме към желето. Слагаме гъбите и пържим около 4 минути още, след което заливаме с този сос пържолите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: