Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба с магданоз

Агнешка чорба с магданоз

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Агнешка чорба с магданоз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Избрахме да приготвим сгряваща душата агнешка чорба, която ще подправим със свеж магданоз"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • кисело мляко - 150 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 2 - 3 връзки
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • ориз - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на малки парчета. Слагаме го в 800 мл вода и го оставяме да се вари. Добавяме и малко сол. Когато месото е полуготово, прибавяме ориза.

В маслото запържваме лука и магданоза, добавяме и брашното и още малко запържваме и добавяме към супата.

Оставяме да се довари до готовност. Като поизстине застройваме с разбитите яйца и киселото мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: