Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Агнешки кебап в патладжани

Агнешки кебап в патладжани

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Агнешки кебап в патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Да чуем аплодисментите ви за тази вкусна рецепта, защото ги заслужава"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 2 бр.
  • лук - 200 г
  • патладжани - 1. 5 кг.
  • домати - 600 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 50 г
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета и ги овалваме в брашно. Изпържваме ги с сгорещено масло до омекване на месото.

Почистваме патладжаните и ги издълбаваме, така че да се получат лодки. Изпържваме ги в същата мазнина, след което ги изваждаме и ги поставяме върху кухненска хартия.

В същата мазнина слагаме да се запържат ситно нарязаните лук, домати и вътрешността на патладжаните. Прибавяме солта и подправките и добавяме месото и бялото вино. Оставяме всичко само да заври и с плънката напълваме патладжаните.

Нареждаме ги в тава и заливаме със соса от пърженето. Печем до пълна готовност на ястието. След това ги заливаме с разбитите яйца и ги връщаме във фурната да се допекат до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: