Пълнозърнести хлебчета

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
15/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 928
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топличкото мляко, като добавите и захарта. Пресейте брашната и направете кладенче посредата.

Сипете маята, водата, солта и замесете хубаво и меко тесто. Сложете го в намазнена тава и оставете на топло да втаса за 40 минути. После разделете на 10 топки, оформете хлебчета в желаната форма.

Може да ги цепнете с нож отгоре, намажете ги с малко прясно мляко или яйце и поръсете с вид семена или ядки.

Пекат се в намазнена тава в предварително загрята на 220 градуса за 15-20 минути.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илма
Илма
15.03.2012 11:42
Харесва ми много рецептата!Браво!!!
0
0