Крем Англез

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697208
15/03/2018
"Вълшебен крем Англез, в който се влюбихме от първата лъжица "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29 973
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сметана - 500 мл пълномаслена
  • мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 8 жълтъка от големи яйца
  • ванилия - 1 шушулка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд, най-добре на водна баня сипете млякото, сметаната и 1/2 ч.ч. захар. Добавете остърганата шушулка заедно със самата шушулка.

Загрявайте сместа на ниска температура при непрекъснато разбъркване с тел за около 10-15 минути, докато се нагорещи. Изключете котлона и оставете тенджерата на печката.

Разбийте отделно жълтъците с останалата 1/2 чаша захар, докато се разтопи и сместа заприлича на блед крем. При непрекъснато бъркане добавяйте на тънка струя към жълтъците 1 ч.ч. от сметановата смес.

След това сипете всичко при останалата сметана. Отново на слаб огън бъркайте с дървена лъжица до сгъстяване за около 8 минути. Готовият крем се прецежда и се разпределя в купички.

По желание отгоре се карамелизира малко захар. Оставете крем Англез в хладилник за няколко часа преди да поднесете. Може да го използвате за различни десерти.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар