Сладкиш с ябълки и грис

26/01/2017
"Всяка чаша кафе заслужава сладкиш, всяка!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 504
  • Преглеждания за месеца1045
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват и рендосват в купа, като им се добавя канела.

Брашното, грисът, захарта и бакпулверът се смесват в друга купа, образувайки суха смес.

В намазнена тавичка се разнасят на пластове първо ябълки, после суха смес, отново ябълки и се завършва със суха смес.

Малко масло се разтопява и се залива отгоре сладкишът. Пече се на вентилатор или на умерена фурна до коричка. Сервира се обърнат.

Много важно за изпълнението на рецептата е да се натиска силно с ръка всеки слой на вашия ябълков сладкиш.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Sonia Doncheva
Sonia Doncheva
02.04.2019 20:14
Този сладкиш е много лесен за приготвяне, а е толкова вкусен.
0
0
Ani Petrova
Ani Petrova
14.12.2018 01:03
Вкусен и лесен за направяне сладкиш. Току що си го направих и вече си опитах произведението. заслужава си времето за приготвяне.
2
0
Мария Бъзлева
Бързо , лесно и много вкусно! Докато се усетя и бях хапнала половин тавичка с още горещ сладкиш!
10
0