Сладкиш с ябълки, канела и шоколад

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
26/01/2017
"Време е за сладкиш и то не какъвто и да е, а пухкав и сочен ябълков сладкиш!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
35 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114 336
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена35

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката обелете и почистете ябълките, нарежете ги на малки кубчета.

Смесвате брашното и канелата и овалвате кубчетата ябълки в тях. Добавяте ситно нарязания шоколад.

Отделно разбивате яйцата, захарта, олиото и киселото мляко. Прибавяте предварително смесените брашно, бакпулвер и ванилия.

Добавяте смесената плънка и разбърквате. Сипвате сместа в намаслена и поръсена с брашно тава (24 см).

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40-45 минути. Още топъл ябълковият сладкиш се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Liliya Ivanova
Liliya Ivanova
20.01.2018 21:56
Страхотна рецепта, много хубав сладкиш, добавих още четвърт чаша брашно, стори ми се малко. Получи се невероятно пухкав и вкусен.
5
1
Нина Личева
Нина Личева
20.11.2017 14:22
Сладкиша е наистина много хубав и лесен за приготвяне, но в необходимите съставки сте пропуснали да включите бакпулвера. Аз го направих с 3 големи ябълки, стана чудесен.
12
1