Начин на приготвяне
В тава се прави легло от сол, слага се върху него свинското бонфиле и отгоре се покрива пак със сол.
Оставя се за 24 часа на студено, за да може да излезе водата от него. След тези 24 часа, месото се измива под течаща вода, за да падне солта и се подсушава с кухненска хартия.
Нарязва се, всеки решава колко дебели да са парчетата месо. Прави се дупка от едната страна и се прокарва канап, за да бъде по-лесно закачането.
В една купа се слагат чубрицата, захарта, червеният пипер и черният пипер. Овалват се добре парчетата месо и се закачват на студено и проветриво място, в никакъв случай не се слагат в хладилник, защото месото се овлажнява.
След 7-9 дни сушеницата трябва да е готова.
Може да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате.
Сушеното месо от свинско бон филе или бут е готово.
Коментари