Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сушеница»Сушено месо от свинско бон филе или бут

Сушено месо от свинско бон филе или бут

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Сушено месо от свинско бон филе или бут3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Истинските мъже не се притесняват да простират, особено такова вкусно мезе"

Необходими Продукти

  • свинско бон филе - 1 кг или месо от бут
  • сол - 500 г
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица - около 200 г
  • червен пипер - около 100 г
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се прави легло от сол, слага се върху него свинското бонфиле и отгоре се покрива пак със сол.

Оставя се за 24 часа на студено, за да може да излезе водата от него. След тези 24 часа, месото се измива под течаща вода, за да падне солта и се подсушава с кухненска хартия.

Нарязва се, всеки решава колко дебели да са парчетата месо. Прави се дупка от едната страна и се прокарва канап, за да бъде по-лесно закачането.

В една купа се слагат чубрицата, захарта, червеният пипер и черният пипер. Овалват се добре парчетата месо и се закачват на студено и проветриво място, в никакъв случай не се слагат в хладилник, защото месото се овлажнява.

След 7-9 дни сушеницата трябва да е готова.

Може да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате.

Сушеното месо от свинско бон филе или бут е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
По-добре е морската сол, защото не прониква така лесно в месото. В противен случай го пресолява.
23.11.2024 13:27
Анонимен
Анонимен
Каква сол
27.11.2022 20:58
1
Покажи всички подкоментари