Кюфтенца по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кюфтенца по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
165 мин.
Порции
12-14 бр.
"Тези гръцки кюфтета са чудесни за любителите на ароматните подправки. Сполучлива рецепта"

Необходими Продукти

  • кайма - 700 г смес
  • маслини - 1/2 ч.ч. без костилки
  • сирене - 1/2 ч.ч. Фета
  • яйца - 1 брой
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • риган - сух
  • черен пипер - млян
  • кимион - счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с яйцето, оцета, зехтина и подправките на вкус и добавете нарязаните ситно маслини, чесън, лук. Накрая омесете с нарязаните на малки кубченца кашкавал и сирене.

Оставете сместа за гръцките кюфтенца да престои 1-2 часа, за да се поемат ароматите. Оформяйте малки кюфтенца и ги подреждайте в намаслена тава.

Сложете ги да се изпекат в предварително загряна на 200 градуса фурна до златисто. По желание може да ги овалвате в брашно и да ги изпържите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mmmmmmm
mmmmmmm
nerazbiram samo koi nekadarnik gi pi6e tez raboti.nabedeni gotba4i
03.03.2015 16:58
Йордан Калудов
Йордан Калудов
Изобщо не ми харесаха! Не мога да определя, защо точно, но просто такава смесица от вкусове си е манджа с грозде, само царвица липсва. Съставките са прекалено много!
02.02.2015 01:51
2
Дени
Дени
12 години живях в Атина-няма такава рецепта.Това е пълна порнография!
28.11.2013 15:25
6
1
коко
коко
Ха ха ха - живея и работя в Гърция и за първи път чувам за такава бъркоч..............
28.11.2013 14:41
7
1
Юрка Василева Йорданова
Юрка Василева Йорданова
Гърците не използват кимион,освен това слагат джоджен и 2 скл.чесън,а не риган.Това е специфично за тяхната кухня.
19.09.2013 20:12
4
1
Валентина Стефанова
Валентина Стефанова
Извинете за грешките:
Каймата омесена с малко оцет не слепва.*
02.09.2013 14:27
Валентина Стефанова
Валентина Стефанова
Маслините и чесъна, освен да обогатят вкуса, лошо роля няма да изиграят. Оцетът, както и алкохола, при висока температура изветряват. Посредством него -оцета, обаче, каймата при омесване слепва. Не разбирам тревогата на Катерина.
02.09.2013 14:25
1
Катерина
Катерина
20 години живея в Гърция и за първи път чета в сместа за кюфтенцата да се поставя маслини,оцет и чесън..Ха..ха.Спирам да чета защото не знам на още какви писаници ще попадна.
07.02.2013 09:34
5