Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мързелива лозова мусака

Мързелива лозова мусака

ЕлиЕли
Чирак
34117125
Мързелива лозова мусака
Снимка: Ели
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ако и вие сте от онези хора, които смятат навиването на сармички за досадна работа, опитайте нашата мързелива лозова сарма и ни кажете колко ви е допаднала"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • лозови листа - 1/2 компотен буркан
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 5 - 6 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • вода - 5 ч .ч.
  • За полива
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лозовите листа на тънки лентички. Ако са пресни, първо трябва да ги попарим в гореща вода, да омекнат. Прибавяме каймата, ориза, водата, доматите, чубрицата и разбъркваме добре. Пече се на умерена фурна.

Когато всичко е запечено и почти готово слагаме полива, които предварително сме си го приготвили - разбити яйца и мляко. Пече са до златист цвят. Ястието може да се сервира с кисело мляко. Предава чудесен и завършен вкус.

Забележка: Това е много подобно на зелевите сарми и ако сте любители, но нямате време да навивате сарми и да си играете, тази мусака е чудесен и по-бърз начин.

Вкусът на лозовата мусака е почти същия, а и продуктите са подобни. Може и без полив отгоре - това е по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: