Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап с кисело мляко и питка

Агнешки кебап с кисело мляко и питка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Агнешки кебап с кисело мляко и питка2 / 2
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Дори и да не сте гладни, ще искате да повторите, защото няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • лук - 2 глави
  • олио - 50 мл
  • домати - 2 бр.
  • масло - 30 г
  • хляб - 4 филии
  • кисело мляко - 500 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета и към него прибавяме лука, нарязан на едро.

Покриваме с фолио и слагаме в хладилника да престои 4-5 часа (може и цяла нощ да стои). Когато ги извадим от хладилника отделяме месото от лука.

Сгорещяваме олиото и слагаме месото и настъргания домат. От време на време разбъркваме, докато месото стане златисто.

Добавяме 2 ч.ч. вода и варим на умерен огън, до готовност на месото, а водата се изпари (ако е необходимо добавяме още вода, докато месото се свари много добре).

Подправяме със солта и черния пипер. Филийките хляб нарязваме на две части и ги затопляме на тиган.

В порционна чиния нареждаме по две половини от филиите и отгоре ги заливаме с разтопеното масло. Отгоре слагаме от разбитото кисело мляко, а върху него подреждаме месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: