Вкусна мазница със сирене

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
686
207
357
2
27/12/2019
"Да, мазничка е и е неустоима, затова не се правете на много диетични, ами си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 393
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тутманик

Начин на приготвяне

Омесете хубаво тесто като за питка с брашното, водата, маята, солта, захарта и олиото. След като е омесено добре го оставете за 30 мин. на топло да втаса.

Когато е готово, го разточете и го намажете с мазнина, сложете чубрица, червен пипер и малко сирене, прегънете и пак направете същата процедура, прегъва се пак и става на триъгълник.

Сложете в средата част от сиренето и съберете на питка. Обърнете вкусната мазница със сирене и я поставете в намазнена тава. Разплескайте я навсякъде по тавата и я оставете за един час да втаса.

След това я нарежете на триъгълници, залейте я с разбитите яйца, останалото сирене и мазнината.

Печете тутманика в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна за 30 минути.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
21.40 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар