Начин на приготвяне
Макароните се варят в кипяща подсолена с щипка сол. Варите ги до готовност. Моите тип мидички вряха 7-8 минути. Докато се варят си пригответе заливката, като разбиете с миксер първо яйцата със захарта, а после добавите млякото и ванилиите.
Веднага след като макароните са готови се отцеждат от врялата вода, измиват се със студена и отново отцеждат. Добавете ги в яйчната смес и ги разбъркайте добре.
В избрания от вас съд за печене се намазват с масло стените и дъното и тогава се пресипват макароните. На повърхността също поставете няколко парченца масло и поставете съда във фурната на 180 градуса, като го сложите на по-ниска решетка.
Пече се около 30-40 минути. Ако повърхността покафенее, но сместа не е сгъстила все още достатъчно печете само на долен реотан до готовност.
Ако обичате комбинацията сладко-солено, може в сместа преди печене да добавите и сиренце. А при поднасяне може да поръсите готовите макарони на фурна с пудра захар.
Този десерт се яде охладен, но да си кажем честно... Кой може да чака такова изкушение да изстине...и топличко е невероятно :) Да ви е сладко!
Макароните с неустоима коричка са готови.