Торта Шоколадово парфе

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
27/01/2017
"Искате ли торта? Добре, а сега е ваш ред да ни попитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 051
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • бисквити - 300 г какаови
  • масло - 125 г краве
  • За парфето
  • заквасена сметана - 600 г
  • течна сметана - 100 мл подсладена
  • шоколад - 200 г натурален
  • желатин - 1 1/2 пакетче
  • За украса
  • шоколад - 80 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат с блендер докато станат на трохи. Краве маслото се разтопява в микровълнова фурна и се смесва с какаовите бисквити.

Получената смес се разстила в тортена форма с подвижни стени и се притиска на дъното на формата.

Течната сметана се разбива на твърд сняг с миксер. Шоколадите разтопяваме на водна баня и ги добавяме към разбитата сметана.

Добавяме и заквасената сметана и всичко разбиваме до хомогенна смес, да няма бучки. Желатина разтваряме по описанието на опаковката в малко студена вода или прясно мляко.

Изчакваме няколко минути и го слагаме на водна баня да се втечни. Изчакваме да изстине малко и го прибавяме съм сместа за желиране. Разбъркваме цялата смес. Върху бисквитения блат изсипваме сместа и заглаждаме.

На ренде или на ножче за белене на картофи настъргваме шоколада върху тортата. Оставяме тортата да престои една нощ. Внимателно махаме подвижните стени и сервираме.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар