Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат с блендер докато станат на трохи. Краве маслото се разтопява в микровълнова фурна и се смесва с какаовите бисквити.
Получената смес се разстила в тортена форма с подвижни стени и се притиска на дъното на формата.
Течната сметана се разбива на твърд сняг с миксер. Шоколадите разтопяваме на водна баня и ги добавяме към разбитата сметана.
Добавяме и заквасената сметана и всичко разбиваме до хомогенна смес, да няма бучки. Желатина разтваряме по описанието на опаковката в малко студена вода или прясно мляко.
Изчакваме няколко минути и го слагаме на водна баня да се втечни. Изчакваме да изстине малко и го прибавяме съм сместа за желиране. Разбъркваме цялата смес. Върху бисквитения блат изсипваме сместа и заглаждаме.
На ренде или на ножче за белене на картофи настъргваме шоколада върху тортата.
Оставяме шоколадовата торта да престои една нощ. Внимателно махаме подвижните стени и сервираме.
Тортата Шоколадово парфе е готова.
Коментари