Пълнозърнести чеснови пърленки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
259
1166
1
27/01/2017
"Толкова са вкусни, че ги хапваме и така - без пълнеж Опитайте и дайте един лайк за страхотната идея "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 069
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесваме сухите съставки - пресятите брашна, солта, чубрица, ситно настърганите чесън и кашкавал. Разбъркваме, за да се смесят.

Маята разтваряме във водата със захарта. В киселото мляко добавяме содата. Правим кладенче и прибавяме течните съставки- шупналата мая, яйцето и зехтина (или олио).

Замесваме меко тесто. Покриваме го, за да втаса. Замесваме го отново, нарязваме го и правим топчета.

Нагряваме грил-тиган или скара. Разточваме с точилка питките или ги оформяме с намазнени в олио ръце. Печем до готовност от двете страни и ги подреждаме, завити в кърпа, за да останат пухкави и меки.

Можете да ги използвате с пълнеж - идеи каквито ви хрумнат: с кьопоолу, хумус от бял боб, дип от авокадо и крема сирене.

Чесновите за мен са най-подходящи с печени червени чушки и сирене или с кьопоолу, заради чесъна в тях.

Изпечените и обелени чушки овкусяваме със сол, балсамико и олио+ситно нарязани чесън и магданоз. Редим върху пърленката, като добавяме и сирене. Завиваме и се наслаждаваме на божествения вкус.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#215390
Обичам пърленки и с удоволствие ще пробвам тази рецепта
0
0