Запеканка с кайма и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
16/03/2020
"С този селски овчарски пай вече на няколко пъти си облизаваме езика, тази рецепта не може да не остане несподелена"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161 686
  • Преглеждания за месеца1183
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества
Овчарски Пай

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги направете на пюре, докато са топли, като ги разбъркате с малко сол, черен пипер, масло и няколко с.л. прясно мляко.

Накълцайте лука и омесете каймата с него, като добавите всички подправки и яйцата. Разстелете каймата върху намазнена тава.

Сложете да се изпече в умерено загряна фурна за около 30 минути. След това разстелете отгоре картофеното пюре, поръсете с кашкавала и върнете да се запече до апетитен загар.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
21.40 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 17
4 7
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ekaterina Kirkova
Ekaterina Kirkova
24.08.2018 19:15
Много вкусно стана :),но вместо прясно мляко сложих в картофите сметана и стана божествено
1
0
Криси
Криси
02.10.2013 15:39
Много е вкусно и става доста бързо. Аз му добавих кисели краставички в каймата, а смятам че и гъби ще му подхождат. Опитайте и няма да съжалявате.
14
3