Запеканка с кайма и картофи

БогиБогиНовак
16/03/2012
"С този селски овчарски пай вече на няколко пъти си облизаваме езика, тази рецепта не може да не остане несподелена"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141 932
  • Преглеждания за месеца714
  • Преглеждания за седмицата309
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги направете на пюре, докато са топли, като ги разбъркате с малко сол, черен пипер, масло и няколко с.л. прясно мляко.

Накълцайте лука и омесете каймата с него, като добавите всички подправки и яйцата. Разстелете каймата върху намазнена тава.

Сложете да се изпече в умерено загряна фурна за около 30 минути. След това разстелете отгоре картофеното пюре, поръсете с кашкавала и върнете да се запече до апетитен загар.

Рейтинг

5 17
4 7
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ekaterina Kirkova
Ekaterina Kirkova
24.08.2018 19:15
Много вкусно стана :),но вместо прясно мляко сложих в картофите сметана и стана божествено
1
0
Криси
Криси
02.10.2013 15:39
Много е вкусно и става доста бързо. Аз му добавих кисели краставички в каймата, а смятам че и гъби ще му подхождат. Опитайте и няма да съжалявате.
14
3