Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в тавичка, изсипваме сухата мая върху него. Слагаме содата в киселото мляко, разбъркваме добре, докато шупне и го изсипваме върху брашното.
Добавяме и 8 с.л. олиото. Замесваме тесто, като не трябва да е твърдо, а съвсем леко да лепне.
Тестото го разделяме на две равни по грамаж части. Намазваме ги с олио, както и точилката. Разточваме ги по отделно на кори с дебелина около 2 см и дължина около 50-55 см.
Намазваме едната кора с олио и поръсваме със сирене, отгоре покриваме с другата кора. Навиваме ги внимателно на руло и лекичко го разтегляме.
Нарязваме ги на филии в зависимост от това колко бройки искате да са (7 или 9). Нареждаме ги в тавата и леко ги натискаме, за да ги изравним.
Оставя се да втаса на топло, докато се напълни тавата. Пече се на 160 градуса за 30-40 мин.