Начин на приготвяне
Това е бобът, който приготвяше моята мила бабка, и вкусният спомен от детството ми.
Тя му викаше гол боб без домати, без запръжки, но със една чудесна подправка, която тя гледаше в бахчето и страстно пазеше от нас децата - сминдух или както тя казваше рогатата ми мерудия
Вкусен! И до ден днешен го приготвяме в нашият дом!
Измития боб поставяте в тенджера със студена вода. След 10 минути кипене изхвърляте водата, измивате и отново в студена вода.
Добавяте нарязаният на по-едро лук, нарязания чесън и олиото. Оставяте боба така да ври на слаб огън, докато бобът омекне и е готов.
Ако е нужно, по време на готвенето добавяте гореща вода един пръст над боба.
Десет минути преди да свалите боба от огъня, посолявате и добавяте двете клонки сминдух.
Сваляте боба и изваждате клонките.
Страхотен боб! Опитайте!
Коментари