Начин на приготвяне
В купа наливаме хладка вода, слагаме маята, захарта и солта. Разбъркваме хубаво с ръка и оставяме за около 5 минути да шупне, след което започваме да добавяме брашно. Замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса за около 30 минути.
Щом втаса, режем една голяма топка и я слагаме в средата в намаслена тава. Отделяме една топка настрана, а от другото тесто правим топки, които нареждаме около голямата топка. Топката, която сме заделири настрана, разточваме на кора и режем триъгълници от нея, които слагаме отгоре върху топките, които са около голямата топка.
С изрезките, които ни останат, оформяме две крачета и 10 бебешки пръсчета, малки топчета, които слагаме в средата на голямата топка. Аз за надпис съм сложила името на детенцето ми, но може и да не е името, а примерно Честити първи стъпки! или нещо друго.
Отгоре намазваме питата с разбитите жълтъци, но без крачетата и пръсчетата, и я оставяме да втаса за около 20 минути, сред което печем питката в предварително загрята и умерена фурна до готовност.