Варени полумесеци с месо

СтимаСтимаНовак
10/02/2013
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 119
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе от брашното и водата гладко по - твърдо тесто. Омесете го добре и го оставете да престои около 1/2 час, покрито с кърпа.

Пригответе пълнежа, като смесите каймата с добре нарязания лук, зеленчука, виното, джинджифила, солта, соевия сос, водата и нишестето. Разбъркайте добре, посолете на вкус и подлютете с червения пипер. Оставете сместа да изстине.

Разточете тестото на много тънка кора (като за юфка). Изрежете кръгчета с чаша. На всяко кръгче сложете 1 ч. л. от пълнежа, прегънете наполовина, като краищата слепете добре, за да не се отворят при варенето.

Сложете ги във вряща вода и варете на слаб огън около 10 мин. Извадете ги с цедка и ги сложете в купа. Поръсете с олио или разтопена мас и сервирайте горещи, заляти със соса. Вместо да ги варите, може и да ги изпържите в олио.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар