Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица XXL с прошуто, моцарела и гъби

Домашна пица XXL с прошуто, моцарела и гъби

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Домашна пица XXL с прошуто, моцарела и гъби
Снимка: Emilia Krumova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Знаете ли какво е по-вкусно и от най-вкусната италианска пица? Това е домашната пица, която е още топла и ни чака да си вземем второ парче"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 200 г
  • мая - 1/ 3 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 с .л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • За пицата
  • прошуто - 200 г
  • шпек салам - 200 г
  • моцарела - 250 г
  • гъби - 170 г, бурканче
  • домашна лютеница
  • риган
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти омесваме меко тесто.

Без да втасва, разточваме кора, колкото тавата, в която ще печем пицата. Върху тестото слагаме лютеницата, разредена с малко вода.

След това слагаме салама, прошутото, гъбите и последно моцарелата, нарязана на кръгчета. Поръсваме риган и шарената сол.

Завършваме пицата с настъргана моцарела. Поставяме пицата в загрята фурна на 190 градуса и печем до готовност и зачервяване на моцарелата.

Сервираме със студена бира или айрян.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: