Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бърз хляб с бира и чубрица

Бърз хляб с бира и чубрица

ReniReni
Новак
36122
Бърз хляб с бира и чубрица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8
"Оказва се, че бирата е онази магическа съставка, която прави не само пържолите вкусни, но и хлябът уникален"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г тип 500
  • захар - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • бира - 375 мл
  • сирене - 125 г настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 190 градуса.

В купа се пресява брашното, заедно с бакпулвера, солта и содата. Добавят се захарта, чубрицата и сиренето.

Всичко се разбърква и се сипва бирата. Тестото бързо се обърква и се прехвърля в намазнена огнеоупорна форма.

Пече се 50 мин, след което се оставя да престои във форма още 10 Мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: