Начин на приготвяне
Натрошават се бисквитите.
Оставя се ¼ от тях настрана, а останалите ¾ се смесват с крема сиренето.
Подготвя се тестото за поничките, като се смеси брашното, пудрата захар, бакпулвера и солта във висока купа. Смесва се добре сухата смес. Добавя се млякото, разтопеното масло и олиото. Бърка се с дървена лъжица, докато се оформи меко тесто.
Във висок съд за пържене се налива 1 литър олио, за да се загрее до 180 градуса.
През това време готовото тесто се разделя на топки, малко по-големи от топчета за пинг понг. Оформя се кратерче с помощта на пръсти във всяка една топка, като натиснете от центъра навътре. Във всеки център се слага от сместа с крема сиренето, добавя се и парченце шоколад, затваря се с помощта на ръцете и с леко притискане се оформя гладко топче.
Във вече загрятото олио се пържат поничките за 4-5 минути, докато станат със златиста коричка. Изваждат се върху кухненска хартия да изстинат. Важно е олиото да бъде много загрято.
На водна баня се разтопя белият и кафявият шоколад. С помощта на лъжичка се нананя глазурата. Върху бялата глазура се поръсва с останалата част от шоколадовите бисквити, а върху тези с шоколадовата – с пудра захар.