Тутманик Карниера

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Тутманик Карниера
Снимка: Таня Левенова
14 / 15с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Какво ще кажете за един пухкав домашен тутманик, който свършва още докато е топъл?"

Необходими Продукти

  • брашно - около 800 г
  • вода - 200 мл топла
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 30 г
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л равна
  • мас - 1 с.л .с връх
  • масло - 2 - 3 бучки /по 20 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагам чаша брашно. Правя кладенче и там слагам маята, водата и захарта.

След като шупне, добавям разбити 2 яйца с 1 с.л. сол и млякото. С лъжица разбърквам и добавям на етапи пресято брашно.

Като се получи много гъста каша, покривам в найлон и оставям да втаса на топло.

След като втаса, с помощта на шпатула изсипвам сместа в тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно.

Заглаждам леко тестото с мокра лъжица, за да не лепне. Намазвам го с хубаво разбито цяло яйце и добавям бучките мас и масло върху тестото.

Наръсвам натрошено сирене. Поставям го в студена фурна, която включвам на 180 градуса.

Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран.

Ако тази рецепта ти харесва, опитай и рецептата ни за пухкави домашни милинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
528
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусен стана! Препоръчвам! Аз сложих повечко маз
23.06.2024 20:27
2
Анонимен
Анонимен
Да попитам маята 30 гр суха или кубче е в рецептата ?
07.10.2022 17:04
2
1
Покажи всички подкоментари
Mimi Popova
Mimi Popova
Днес го направих и много го харесаха всички в къщи.Видях в коментарите,че са слагали сирене и мазнина в тестото и аз го направих по този начин.
04.08.2018 12:19
3
Яница Николова
Яница Николова
Благодаря за рецептата!
23.05.2018 11:47
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Превъзходен резултат! Благодаря за рецептата. И аз сложих по-голямата част от сиренето вътре в тестото.
25.07.2017 15:23
6
3
Пепа
Пепа
Получи се страхотен тутманик, но смея да отбележа, че направих малко промени. Сложих сиренцето в тестото, както и 2-3 с.л. олио. Благодаря за идеята. Със сигурност ще го направя отново.
11.02.2017 19:27
14
1
Покажи всички подкоментари
Светлана Калева
Светлана Калева
Получи ми се , но мисля ,че ако има вътре сирене или кашкавал ще е по добре.
06.02.2017 11:39
5
2
Силвия Николова
Силвия Николова
Страхотен тутманик, на всички много ни хареса. Едва успях да го снимам преди да бъде изяден. Следващия път ще сложа сирене и вътре да видя как ще се получи.
05.02.2017 23:09
6
Даниела Русева
Даниела Русева
Този тутманик изглежда много апетитно и изкушаващо. Чудесна идейка за утрешния почивен ден. Ако го докарам тъй хубаво, сигурна съм, че освен примамливия аромат в къщи, ще има и доволни усмивки.
03.02.2017 21:31
10
1
Симона Иванова
Симона Иванова
Вчера приготвих тутманика, страхотно се получи! Благодаря за рецептата.
03.02.2017 18:47
5
2