Бухнал тутманик

МиссаМисса
Помощник Готвач
502931581
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Тутманик за гладници, така ще ви се услади, че ще повторите, че и ще потретите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сирене - 250 г
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо добре се разбиват яйцата и към тях се прибавят киселото мляко и содата. Разбърква се и се прибавя натрошеното сирене (добре е да бъде натрошено на по-едро), добавя се и олиото.

Смесват се бакпулверът и брашното и се прибавят към основната смес за тутманика. Разбърква се и е готово за фурната!

Малък трик - може да използвате хартия за печене за да не залепва и за да е по-мека долната страна на тутманика.

Изрежете я по формата на тавата или съда, в който ще печете. Благодарение на содата и бакпулвера, тутманикът ще се получи симпатично бухнал и много вкусен.

Пече се приблизително около половин час докато коричката стане златиста или леко кафеникава.

За да сте напълно сигурни може да проверите дали е изпечен с клечка за зъби - ако полепва по нея, като я забодете и изтеглите, значи не е готов.

Бухналият тутманик е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

wildcatlady
wildcatlady
Получи се невероятно вкусен тутманик! Благодаря за рецептата!
25.05.2019 13:43
Venera Gospodinova
Venera Gospodinova
Благодаря за чудесната рецепта! Току-що го извадих от фурната, изглежда невероятен! Най-накрая си намерих сполучлива рецепта за тутманик! ❤
09.02.2018 19:50
4