Начин на приготвяне
Първо добре се разбиват яйцата и към тях се прибавят киселото мляко и содата. Разбърква се и се прибавя натрошеното сирене (добре е да бъде натрошено на по-едро), добавя се и олиото.
Смесват се бакпулверът и брашното и се прибавят към основната смес за тутманика. Разбърква се и е готово за фурната!
Малък трик - може да използвате хартия за печене за да не залепва и за да е по-мека долната страна на тутманика.
Изрежете я по формата на тавата или съда, в който ще печете. Благодарение на содата и бакпулвера, тутманикът ще се получи симпатично бухнал и много вкусен.
Пече се приблизително около половин час докато коричката стане златиста или леко кафеникава.
За да сте напълно сигурни може да проверите дали е изпечен с клечка за зъби - ако полепва по нея, като я забодете и изтеглите, значи не е готов.
Бухналият тутманик е готово.
Коментари