Хърватски гювеч

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
933
156
711
1
29/01/2017
"Да дадат по един лайк всички, които искат да хапнат с нас разкошен хърватски гювеч "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 234
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и запържваме предварително нарязания на кубчета бекон. След това го изваждаме и в същата мазнина задушаваме нарязания лук, докато омекне, след което добавяме свинското месо, нарязано на кубчета.

След като леко се позапържи, добавяме наденицата (нарязана на кръгчета), гъбите (нарязани на филийки), доматеното пюре, червения и черния пипер и солта.

Разбъркваме всичко много добре и прибавяме виното и нарязаните зеле, картофи, домати и магданоз.

Всичко прехвърляме в глинен съд и добавяме водата (ястието трябва да е покрито с вода). Печен на силна фурна около 90 мин.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-23%
Похапвай си вкусно с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар