Начин на приготвяне
Бланшираме спанака и сваряваме дреболиите. Нарязваме лука и чесъна на шайби (ако е стар - на кубчета).
Нарязваме и дреболиите. В дълбок съд сгорещяваме половината от маслото с малко олио и запържваме в тях последователно лука, чесъна и ориза. Когато оризът стане прозрачен, добавяме червения пипер, дреболиите, спанака и 1 ч.ч.вода.
Варим до поемане на водата. Прехвърляме сместа в тавичка и я овкусяваме с подправките. Доливаме още водичка, подреждаме на парченца останалото масло и печем в предварително загрята фурна (200-250градуса) до готовност на ориза.
Разбиваме в купа яйцата и киселото мляко. Заливаме дроб-сармата и допичаме до зачервяване на заливката.