Гулаш по хърватски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Гулаш по хърватски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Хайде да проверим как са се справили Хърватите с това традиционно унгарско ястие"

Необходими Продукти

  • олио - 3 - 4 с.л.
  • кромид лук - 4 глави
  • свинско месо - 1 кг.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело зеле - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • готварска сметана - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и добавяме нарязания лук. Задушаваме за малко и добавяме нарязаното на кубчета месо. Готвим, докато месото придобие златист цвят.

След това добавяме червения пипер и вода, колкото да облее месото наполовина.

Оставяме го да се вари на слаб огън за около 10 мин.

След това добавяме нарязаното кисело зеле, солта, черния пипер и кимиона.

Слагаме капак и оставяме да се готви на слаб огън, докато месото напълно омекне.

През това време разбиваме сметаната и брашното в 3/4 ч.ч. вода.

Когато ястието е готово, бавно прибавяме сметановия сос към гулаша, докато се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: