Начин на приготвяне
В дълбок съд сгорещяваме 1/2 ч.ч. от зехтина и запържваме предварителното нарязано на парчета месо, докато порозовеят. След това добавяме едро нарязаните лук, морков, праз и чесън и разбъркваме много добре.
Добавяме и виното и захарта и отново разбъркваме. След това слагаме доматите и 1 литър вода. Покриваме с капак и оставяме на слаб огън за около 60 мин (или докато месото омекне).
Когато е почти готово, подправяме със солта и черния пипер.
В тенджера сваряваме макароните. Когато са готови, ги изсипваме в тава, а отгоре слагаме свареното месо и зеленчуците, като сосът от тях трябва да покрие макароните (ако няма достатъчно сос, добавяме топла вода два пръста над макароните).
Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна около 40 мин.