Задушени броколи в масло

17/03/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37311203
"Има много начини да приготвите броколи, но този ни звучи като най-правилният "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134 499
  • Преглеждания за месеца3511
  • Преглеждания за седмицата911
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • броколи - 1 глава
  • масло - 60 - 80 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете броколито и го сложете да се свари на пара за 10-15 минути. Кипнете около 1 л вода в голяма тенджера. Отгоре сложете метален гевгир или съд за варене на пара, сипете броколито вътре и похлупете.

Извадете омекналото броколи и веднага го разбъркайте с маслото и подправките. По желание може да загреете маслото в голям тиган и да прибавите броколито с 2-3 с.л. гореща вода. Сложете капака и задушавайте за 10-тина минути.

Накрая отново овкусете с подправки и поднесете като гарнитура или самостоятелно ястие, като ги залеете със сос по избор - майонезен сос, млечен сос, сос от сирена, доматен и т.н.подобни рецепти тук

5 7
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Mariana
Mariana
02.12.2015 08:54
Лимоновият сок се добавя във водата, в която варите броколито.
6
0
Миглена
Миглена
26.03.2013 17:54
И за да запази зеления си цвят,се добавя лимонов сок
15
0
Стоян
Стоян
17.03.2014 16:18
Тва докато се попарва ли ?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв