Картофен огретен с бекон

Картофен огретен с бекон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
17/03/2012
"Аламинут, от който ще похапнем с удоволствие!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 006
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до полуготовност. Обелете ги след като изстинат и ги нарежете на кръгли парчета. Краставичките нарежете на жулиени по дължина, както и бекона.

Подредете ги като ги редувате в тава, поръсвайки с малко натрошено сирене, объркано с яйцата, подправки и мазнина. Загрейте 3 с.л. мазнина в тиган и запържете брашното. Долейте постепенно и разредете с топлото прясно мляко.

Получения бешамел овкусете с подправки и полейте картофите в тавата. Сложете да се пече в умерено загряна фурна до получаване на приятен загар.

Извадете, поръсете с кашкавала и отново върнете за няколко минути да се запече.

Рейтинг

5 12
4 11
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Нина Тодорова
Много сполучлива рецепта. Пропуснах единствено киселите краставички понеже нямах в момента, но пак беше много вкусно Непременно ще има следващ път, така че ще ги добавя..
1
0
Радомира Михайлова
Наистина стана страхотен, благодаря за рецептата!:)
1
0
Aradia
Aradia
24.01.2016 23:21
Много вкусно!
1
0