Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с картофи и ориз

Свинско с картофи и ориз

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Свинско с картофи и ориз
Снимка: Румяна милчева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Решихме да съчетаем две класически гозби със свинско в една и ни се получи много добре. Сега опитайте и вие и си дайте оценката"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • ориз - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пикантина - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • лук - 1 гл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на дребни парчета и го слагаме да се запържи леко от всички страни.

Лукът се нарязва на ситно и се слага при месото и той да се запържи за 2-3 мин. Доматите ги рендосваме на рендето и ги добавяме към месото, запържваме 4-5 мин. и добавяме червения пипер, брашното, черен пипер и пикантината.

След това прибавяме 3 в.ч. вода и картофите, нарязани на едро. Оставяме да ври около 20 мин.

След което прибавяме измития ориз, захлупваме и варим до готовност на ориза.

Когато е готов, прибавяме чубрица и магданоз, слагаме капака и спираме котлона.

Оставяте малко да се охлади и сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: