Картофена палачинкова торта
Torta palačinka od krompira
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солена Торта»Картофена палачинкова торта

Картофена палачинкова торта

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4787952
Картофена палачинкова торта
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Една торта, в която няма да забием свещички, а вилици"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват. В купа се намачква заедно със сиренето. Добавят се магданозът, яйцата, много ситно нарязаният лук и подправките.

Тиган с незалепващо покритие се загрява (може да се подмаже със зехтин или ако ще се пържат палачинките да се облее по-обилно).

От сместа се получават три палачинки т.е. сместа се разпределя на три и всяка се пържи/запича до златисто от двете страни.

Подреждат се в чиния, като върху всяка се поръсва моцарела или кашкавал. Може да се намажат и със заквасена сметана. Така получената торта се нарязва на парчета и е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: