Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Лапад с ориз и пържени кюфтенца

Лапад с ориз и пържени кюфтенца

Лапад с ориз и пържени кюфтенца2 / 2
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Трябваше да ги кръстим пролетни кюфтенца, но тогава нямаше да разберете, че са с лапад и ориз, нали?"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • кимион
  • лук - малка глава
  • чубрица
  • хляб - 1 филия стар
  • брашно - за овалване
  • лапад - 1 връзка замразен
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 1 к. ч. бисерен
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • моркови - по желание
  • джоджен - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се омесва каймата с нарязан ситно лук, кимион, чубрица, накиснат и отцеден стар хляб.

С ръце се смесват всички продукти и се оформят малки кюфтенца, които се овалват в брашно. Загрява се олио и пържим от двете страни.

В същото олио се запържва нарязан ситно лук, добавя се измитият ориз и се бърка за 2 минути да смени цвета си. Добавя се червен пипер, наливаме гореща вода и пускаме нарязан, бланширан и замразен лапад.

Готви се на умерен огън до готовност на ориза, овкусява се със сол и сух джоджен.

Сервираме пържени кюфтенца с порция ориз и лапад. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: