Захарни сладки с фондан

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239152
Захарни сладки с фондан
Снимка: Dora Grozeva
2 / 4
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Сладки като сладки, но като добавите и майсторска украса с фондан - истинска радост за очите"

Необходими Продукти

  • масло - 200 грама меко
  • пудра захар - 200 грама
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 400 грама
  • ванилова есенция - 1 чаена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се мекото масло със захарта и ванилията. Разбърква се за кратко, за да не се напукат сладките при печене. Добавя се яйцето и с помощта на миксер се разбива до получаването на еднородна смес. Накрая се добавя по малко брашното, като се меси на ръка до получаване на меко тесто.

Оформя се на питка, увива се със свежо фолио и се поставя в хладилник за един час.

Охладеното тесто се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина половин сантиметър. С резец за фондан се изрязват сладките. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и отново престояват в хладилник за половин час.

След което се пекат на 180 градуса за 10 минутки. Изпечените сладки се охлаждат и после се декорират с фондан, изрязан със същите резци. Залепянето става с леко намазване на сладките с водичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: