Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното. Към него добавете маслото, пудрата захар и солта. Омесете тесто, което се получава на трохи.
Добавете двата жълтъка и отново омесете. След това добавяйте брашно докато се получи гладко тесто, което да може да се разточва.
Покрийте го с найлоново фолио и го приберете в хладилника за 40-50 минути. След това го извадете и го оставете около 15-20 минути за да се поотпусне.
Разточете тестото около 5 мм. Разточвайте внимателно, тъй като тестото е много меко и ронливо. Оформете бисквитките с помощта на формички. Вземете широк нож и внимателно махнете излишното тесто.
Отново с помощта на ножа отлепете оформените бисквитки. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре ги намажете с разбитото яйце и ги поръсете със захар.
Пекат се на 170 градуса в предварително загрята фурна. Печете ги до съвсем лек загар. Сладките се топят в устата. Ако ги прегорите ще станат горчиви и много ронливи.