Маслени захарни сладки

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59327123307
Маслени захарни сладки
Снимка: Драга Мишева
1 / 3
06/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Стара поговорка гласи, че пътят към фитнес залата е постлан с такива маслени захарни сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г ц+ допълнително за домесване
  • масло - 200 г меко
  • жълтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното. Към него добавете маслото, пудрата захар и солта. Омесете тесто, което се получава на трохи.

Добавете двата жълтъка и отново омесете. След това добавяйте брашно докато се получи гладко тесто, което да може да се разточва.

Покрийте го с найлоново фолио и го приберете в хладилника за 40-50 минути. След това го извадете и го оставете около 15-20 минути за да се поотпусне.

Разточете тестото около 5 мм. Разточвайте внимателно, тъй като тестото е много меко и ронливо. Оформете бисквитките с помощта на формички. Вземете широк нож и внимателно махнете излишното тесто.

Отново с помощта на ножа отлепете оформените бисквитки. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре ги намажете с разбитото яйце и ги поръсете със захар.

Пекат се на 170 градуса в предварително загрята фурна. Печете ги до съвсем лек загар. Сладките се топят в устата. Ако ги прегорите ще станат горчиви и много ронливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: