Начин на приготвяне
Лещата се измива. След това се слага в тенджера с вода 1 към 6, като я посоляваме.
Нарязваме лука и морковите на ситно, и когато лещата заври ги добавяме в тенджерата. Следва да прибавим доматения сос. Докато заври отново лещата, правим запръжка.
В малко тиганче изсипваме брашното, червения пипер и олиото. Изчакваме да се запържи. Когато кипне веднага махаме от котлона и изливаме в тенджерата при лещата. Разбъркваме хубаво.
След това нарязваме чушките - средна големина на парчетата. И чесънът също се наситнява.
Чесънът и печените чушки отиват и те в тенджерата. След това овкусяваме с останалите подправки и махаме супата от леща от котлона.
Приятен апетит!
Супата леща с червена чушка е готова.