Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Силистренски марудник на сач

Силистренски марудник на сач

ЕлиЕли
Чирак
34117125
Силистренски марудник на сач
Снимка: Ели
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Избрахте ли вече с какво ще гарнирате вашия марудник?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 бр.
  • сода - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме млякото, в което предварително сме сложили содата. Прибавяме брашното и яйцето.

Сместа трябва да е с консинстенцията мноого малко по.гъста от бозата. Загряваме добре сача, или тигана, и с черпак сипваме от сместа.

Когато от едната страна е готово, го обръщаме от другата страна. Получава се нещо като палачинка, но е малко по-дебело от палачинките.

Сервира се със сладко, сирене, пък ако желаете може и с руска салата, според вкуса и желанието ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Desimir
Desimir
Олеееее, пробвах го, наистина се получи страхотно
03.02.2017 14:19