Домашно приготвен хляб без мая

ЕлиЕли
Чирак
34
111
129
32
01/02/2017
"Хляб като от едно време. Сподели ако и на теб ти харесва "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 423
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се доста бързо и няма нужда да чакате да втасва. Замесваме брашното, водата и киселото мляко, в което сме сложили и содата. Тестото трябва да е меко и да не лепне по ръцете при работа с него.

Оставаме го в тавата, в която ще го печем, за около 10 минути и можете да го печете веднага, тъй като няма набухвател.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди да го извадите , проверете с шишче дали е опечен отвътре. Когато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба.

Завиваме го с леко влажна кърпа и го оставяме да престои за малко.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар