Начин на приготвяне
На стайна температура си изкарваме яйцата. Пресяваме брашното със сито. В купа слагаме брашното и правим кладенче в него. В него добавяме сухата мая и разбъркваме за да се смеси добре с маята.
После прибавяме яйцата, олиото, солта. В водата слагаме захарта и я разбъркваме да се разтвори. Прибавяме и нея. Водата трябва да е топла. Разбъркваме с ръце всичко до получаване на тесто.
Месим го върху набрашнена маса, докато стане гладко. Намазваме тестото с олио и го покриваме с кърпа на топло, за да втаса. Когато е готово го разделяме на 3 части.
Аз го разделих на четири, ще ви се получат по малки хлябове. От всяка една правим топка. Всяка от тези топки се разделя на 3 по-малки части. Трите по - малки части оформяме също като топки.
Всяка от по-малките топки се оформя като дълъг фитил. Сплитаме на плитка всеки 3 фитила и правим хубав завършек. Слагаме плетениците на разстояние една от друга в тава с хартия за печене.
В купа разбиваме 1 бр. яйце и 1 с.л вода. Намазваме хлябовете с четка.
Поръсваме със захар и сусам отгоре.
Печем на 180°С в предварително загрята фурна, докато се изпекат и се зачервят добре.