Пилешки дробчета на тиган

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Пилешки дробчета на тиган
Снимка: Таня Левенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Халба ледена бира и порция пилешки дробчета на тиган - това е най-прекият път към мъжкото сърце"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1/2 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 3 бр. пресни или 250г консерва
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 40 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чушката и морковът се запържват в олио и се изваждат от тигана.

Дробчетата, измити, подсушени и нарязани на едро, се слагат в същият тиган и заедно с маслото се пържат до готовност.

Към тях се добавят вече изпържените зеленчуци, разбъркват се добре и към тях се изливат виното и доматите (пасирани).

Прибавят се подправките и ястието се задушава, докато остане на мазнина.

Биреното мезе се сервира топло.

Пилешките дробчета на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина страхотно бирено мезе!
31.05.2022 21:21